top of page
  • Michaël Mispelters

De Gevaren van Zwarte Schimmel in Huis


Het is een stille vijand die zich vaak onopgemerkt in onze huizen vestigt: zwarte schimmel. Deze schimmel kan ernstige gezondheidsrisico's met zich meebrengen en is vaak een teken van onderliggende vochtproblemen.


De impact van zwarte schimmel op onze gezondheid

Zwarte schimmel staat bekend om zijn vermogen om ademhalingsproblemen te veroorzaken. Langdurige blootstelling kan leiden tot symptomen zoals hoesten, piepende ademhaling, oogirritatie, huidirritatie en, in ernstigere gevallen, kan het zelfs het immuunsysteem aantasten. Voor mensen met astma of allergieën kan zwarte schimmel de aandoening verergeren.


Vochtige lucht: een dubbele vijand

Vocht in huis is niet alleen een voedingsbodem voor schimmels, maar vochtige lucht is ook moeilijker te verwarmen. Dit betekent dat je meer energie (en dus geld) nodig hebt om een vochtige woning te verwarmen in vergelijking met een droge woning.


Waar komt zwarte schimmel het vaakst voor?

Zwarte schimmel houdt van vochtige, donkere plekken. Dit betekent dat je het vaak kunt vinden in:


· Badkamers, vooral rond douches en baden.

· Keukens, achter koelkasten of onder gootstenen.

· Kelders en kruipruimtes.

· Rond ramen en andere plaatsen waar condensatie kan optreden.


Totalfix: jouw redder in nood

Worstel je met vochtproblemen in huis? Totalfix is dé expert in vochtbestrijding en opstijgend vocht. Met professioneel advies en interventies kan Totalfix je helpen om van die schadelijke zwarte schimmel af te komen en de oorzaak van het onderliggende vochtprobleem aan te pakken.42 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page