top of page
  • Totalfix

Een gezonde kelder begint met de juiste ventilatie: alles wat u moet weten over c-systeem

Bijgewerkt op: 15 nov.

Ventilatie in kelders kan problematisch zijn, vooral als de kelder geen ramen heeft. Een oplossing hiervoor is het plaatsen van een ventilatiesysteem C. In deze blogpost leggen we uit wat een c-systeem is, voor wie het is, wat de voordelen zijn en hoe een plaatsing in zijn werk gaat.


ventilatie c-systeem

Wat is een c-systeem?

Een c-systeem is een ventilatiesysteem met vochtsensor dat ervoor zorgt dat vochtige lucht snel afgevoerd wordt. Dit wordt gecompenseerd door droge lucht van elders in de woning binnen te trekken. Dat kan bijvoorbeeld door het inkorten van de kelderdeur of het plaatsen van een grondrooster in een bovenliggende ruimte.Garandeer een vochtvrije kelder

Een c-systeem is voor iedereen die last heeft van een vochtige kelder. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij oudere gebouwen. Een vochtige kelder herkent u aan schimmel, meeldauw, een muffe geur, condensatie, waterlekken of roestvorming. Het is dan van groot belang om vochtige en vervuilde lucht uit de kelder af te voeren, om verdere problemen met schimmel en vocht te voorkomen.

Voordelen van een c-systeem

Doordat vochtige en vervuilde lucht wordt afgevoerd, worden schimmels en andere ziektekiemen voorkomen. Zo zorgen we automatisch voor een gezondere leefomgeving. Daarnaast zorgt een c-systeem voor een betere ventilatie, wat de levensduur van bijvoorbeeld opgeslagen materialen kan verlengen. Niet onbelangrijk: een c-systeem is een stuk goedkoper én is makkelijker te installeren dan andere mechanische ventilatiesystemen. Dit systeem verbruikt ook heel weinig elektriciteit en heeft weinig onderhoud nodig.

Plaatsing van een ventilatiesysteem C

Bij het plaatsen van een ventilatiesystemen is het belangrijk dat u rekent op een vakman. Zo garandeert u een goed werkend systeem. Zoals hierboven aangegeven kan het plaatsen van een c-systeem snel gebeuren, meestal zonder al te grote ingrepen in uw woning. Totalfix staat u hierin graag bij.


Contacteer onze experten gerust voor advies en een vrijblijvende offerte!

6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page