top of page
  • Michaël Mispelters

Een waterdichte kelder, een waterdicht plan.

In de strijd tegen vocht in huis staat één naam synoniem voor zekerheid en kwaliteit: Totalfix. Vochtproblemen kunnen een nachtmerrie zijn voor elke huiseigenaar, met hun vermogen om zowel de structuur van uw woning als de gezondheid van uw gezin te ondermijnen. Gelukkig is er een waterdicht plan om deze problemen aan te pakken, met Totalfix aan uw zijde als uw ideale partner in vochtbestrijding.


water in een kelder

De strijd tegen opstijgend vocht

 

Opstijgend vocht is een veelvoorkomend probleem in veel huishoudens, met name in oudere gebouwen waar de waterkering niet meer optimaal functioneert. Dit fenomeen treedt op wanneer grondwater door de muren omhoog trekt, wat kan leiden tot vochtige muren, loslatend behang, en in ernstige gevallen zelfs schade aan de structuur van uw huis. Totalfix pakt dit probleem bij de wortels aan door gebruik te maken van geavanceerde technieken en materialen die niet alleen het opstijgend vocht stoppen, maar ook de oorzaak ervan grondig aanpakken.

 

Cementering: een eerste verdedigingslinie voor een waterdichte kelder

 

Een van de methoden die Totalfix inzet in de strijd tegen vocht is cementering. In een vochtige kelder zijn er meestal 3 problemen aanwezig nl: waterdruk, vocht in de muren en aanwezige zouten.

 

Om dit probleem volledig op te lossen is volgende procedure aangewezen:


  • Verwijderen van de bestaande cementering (enkel wanneer deze nog te vast hangt kan ze behouden blijven) en/of verflagen.

  • Zuiver maken van de ondergrond (met borstel + verwijderen van loshangende voegen), deze moet draagkrachtig zijn.

  • Plaatsen van 1 laag Kiesol als grondering : dit is een vloeibaar product dat makkelijk kan aangebracht worden met bv. een Gloria-spuit. De functie van deze laag is 3-ledig nl : het verkiezelen (uitharden) van de ondergrond; het plaatsen van een eerste waterdichting en het maken van een hechtbrug voor de volgende lagen.

  • Plaatsen van 1 laag WP Sulfatex : te plaatsen als een slurry (mortelpap) met een blokborstel. Deze laag zorgt voor de blokkering van de zouten en is tevens ook waterdicht.

  • Plaatsen van de kimnaad met WP Top basic.

  • Plaatsen van 2 lagen WP Top Basic : totale laagdikte van de 2 lagen +/- 1,5 cm vers in vers aan te brengen met de spachtel. Deze lagen zijn de druklagen die de aanwezig waterdruk opvangen en vormen een derde waterdichting..

 

Deze behandeling vormt een totaalsysteem dat een oplossing bied voor de 3 aanwezige problemen. Door een deskundige cementering kan Totalfix uw kelder transformeren van een vochtige, onbruikbare ruimte naar een droge, leefbare omgeving.

 

Kelderdichting: het ultieme waterdichte plan

 

Kelderdichting staat centraal in het aanbod van Totalfix. Het is de meest grondige aanpak om uw kelder volledig waterdicht te maken. Dit proces gaat verder dan alleen behandeling tegen opstijgend vocht; het zorgt voor een alomvattende oplossing die elke vierkante centimeter van uw kelder beschermt tegen waterinfiltratie. Of het nu gaat om het injecteren van muren, het aanbrengen van waterdichte membranen, of het verstevigen van de vloer, Totalfix gebruikt een combinatie van bewezen technieken om te garanderen dat uw kelder droog blijft, ongeacht de weersomstandigheden buiten.

 

Waarom Totalfix uw ideale partner is

 

Totalfix onderscheidt zich door haar toewijding aan kwaliteit, haar gebruik van de nieuwste technologieën en materialen, en haar team van ervaren professionals. Elke vochtprobleem wordt met een op maat gemaakte oplossing benaderd, waarbij de specifieke situatie van uw woning zorgvuldig wordt beoordeeld. Met Totalfix kiest u voor een partner die niet alleen belooft, maar ook daadwerkelijk levert op het gebied van duurzaamheid, veiligheid, en comfort voor uw huis.

 

Conclusie

 

Een waterdichte kelder is niet alleen een wens voor velen; met Totalfix wordt het een realiteit. Door een uitgebreid aanbod van diensten, van cementering en behandeling tegen opstijgend vocht tot aan kelderdichting, biedt Totalfix een waterdicht plan voor elke huiseigenaar. Vertrouw op Totalfix om uw huis te beschermen tegen vocht en geniet van de gemoedsrust die komt met een droge, veilige, en gezonde leefomgeving.5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page