top of page
  • Michaël Mispelters

Gevel en buitenmuren impregneren, maak er op tijd werk van!

In de strijd tegen vocht in uw woning speelt de gevel een cruciale rol. Bij Totalfix, uw vochtbestrijdingsexpert in Mechelen, begrijpen we dat het beschermen van uw gevel- en buitenmuren tegen waterinfiltratie essentieel is voor de gezondheid en duurzaamheid van uw gebouw. Een van de meest effectieve methoden om dit te bereiken is door het impregneren van de muren. Maar wat houdt dit proces precies in?


een muur die deels i behandeld tegen vochtproblemen

Impregneren is een techniek waarbij een speciaal waterafstotend middel zorgvuldig wordt aangebracht op de buitenmuren van een gebouw. Het doel? De poriën in het metselwerk vullen om te voorkomen dat water en vocht binnendringen. Deze barrière is onzichtbaar voor het oog, maar zijn effecten zijn merkbaar. Door impregneren wordt de levensduur van uw gevel verlengd en worden veelvoorkomende problemen zoals vochtige kelders, houtrot, en ongewenste schimmelgroei voorkomen.


Bij Totalfix gebruiken we een verscheidenheid aan hoogwaardige waterdichtmiddelen, zoals silicaten, acryl en polyurethaan, afhankelijk van de specifieke behoeften van uw gevel. Elk van deze middelen heeft zijn eigen unieke eigenschappen die bijdragen aan de effectiviteit van de impregneerbehandeling:


  • Silicaten zijn bijzonder geschikt voor minerale ondergronden, waar ze een duurzame chemische verbinding aangaan met het metselwerk.

  • Acryl biedt een flexibele bescherming die niet alleen water afstoot maar ook de muur laat 'ademen', wat cruciaal is voor de afvoer van binnenshuis gegenereerd vocht.

  • Polyurethaan is bekend om zijn uitzonderlijke duurzaamheid en is ideaal voor oppervlakken die blootstaan aan extreme weersomstandigheden.

Bij Totalfix in Mechelen begrijpen we dat elk gebouw uniek is. Daarom bieden we een op maat gemaakte benadering voor elke impregneerklus. Onze deskundige technici beoordelen eerst grondig de staat van uw gevel en bepalen de beste behandelmethode en materialen voor uw specifieke situatie. Dit zorgt niet alleen voor maximale bescherming tegen vocht maar garandeert ook dat het esthetische aspect van uw gevel behouden blijft.


Het impregneren van uw gevel- en buitenmuren is een investering in de toekomst van uw gebouw. Met Totalfix kiest u voor een partner die gespecialiseerd is in het bieden van langdurige oplossingen tegen vochtproblemen. Laat ons u helpen uw gebouw te beschermen tegen de schadelijke effecten van vocht. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende inspectie en advies.1 weergave

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page