top of page
  • Michaël Mispelters

Je kelder ventileren: tips & tricks


Denk eraan om je kelder te voorzien van voldoende frisse lucht. Een goede ventilatie van de kelder is belangrijk. Vaak is het onmogelijk om deze ruimte voldoende te verluchten, waardoor de luchtvochtigheid gemakkelijk stijgt tot honderd procent. Na enige tijd krijgt je kelder gegarandeerd te kampen met hardnekkige vochtproblemen. Ben je naast ventilatie op zoek naar andere, structurele oplossingen? Het loont bijvoorbeeld om preventief je kelder waterdicht te maken.


Hoe kan ik mijn kelder ventileren?


Ramen en deuren zijn vaak niet aanwezig dus moet je de kelder ventileren op een andere manier. Wij werken met een c-ventilatie die de vochtige lucht uit de kelder haalt met een vochtsensor en via de kelderdeur droge lucht binnenlaat. Dit gebeurt in grote kelders met een buizensysteem in gedraaide gegalvaniseerde buizen met ventielen.


Een andere optie om een vochtige kelder tegen te gaan


Je kan ook kiezen voor kelderdichting, waarbij een waterdichte cementlaag op een zuivere ondergrond wordt aangebracht. In situaties waar echt sprake is van wateroverlast in de kelder, kan je gebruik maken van kelderdrainage.


Meer informatie gewenst?


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page