top of page
  • Michaël Mispelters

Kelderdichting, wasda?

Elke huiseigenaar weet hoe problematisch vocht in de woning kan zijn, vooral als het gaat om de kelder. Niet alleen kan een vochtige kelder de fundering van uw huis aantasten, maar het creëert ook een ongezonde leefomgeving door de verhoogde luchtvochtigheid en de groei van schimmels. Gelukkig staat Totalfix uit Mechelen, dé specialist in het oplossen van vochtproblemen, klaar om uw kelder te transformeren in een droge en gezonde ruimte.


een kelder met en een kelder zonder kelderdichting

Wat is Kelderdichting?


Kelderdichting, ofwel het waterdicht maken van uw kelder, is een effectieve methode om waterinfiltratie of insijpeling tegen te gaan. Grondwater kan aanzienlijke druk uitoefenen op de keldermuren, wat leidt tot vochtproblemen die niet alleen de structuur van het gebouw kunnen aantasten, maar ook de leefomgeving negatief beïnvloeden.


Gevolgen van een Natte Kelder


Een natte kelder kan leiden tot een scala aan problemen, waaronder:

  • Structuurproblemen: Voortdurende blootstelling aan vocht kan de integriteit van de kelder en het hele gebouw aantasten. Dit omvat schade aan de fundering, wat leidt tot kostbare reparaties.

  • Gezondheidsrisico's: Vochtige omgevingen zijn broedplaatsen voor schimmels en mijten, die allergieën, ademhalingsproblemen en andere gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken.

  • Geurhinder: Een vochtige kelder kan een muffe geur verspreiden door het hele huis, wat het comfort en de leefbaarheid vermindert.

  • Waardevermindering van uw woning: Vochtproblemen kunnen de marktwaarde van uw huis aanzienlijk verlagen, aangezien potentiële kopers terughoudend zijn om eigendommen met vochtproblemen aan te schaffen.


De Aanpak van Totalfix


Bij Totalfix begrijpen we dat elk vochtprobleem uniek is en daarom bieden we op maat gemaakte oplossingen voor kelderdichting. Onze methode is grondig en bestaat uit verschillende stappen om ervoor te zorgen dat uw kelder volledig beschermd is tegen vocht.


  1. Voorbereiding: Verwijderen van oude pleisterlagen en blootleggen van de kimnaad.

  2. Reiniging en Reparatie: Grondige reiniging en dichten van gaten en lekken met waterdichte mortel en hars.

  3. Bescherming: Aanbrengen van meerdere lagen voor optimale bescherming tegen vocht.

  4. Waterdichte Cementering: Gebruik van het opbouwsysteem van de huidige marktleider voor een duurzame oplossing. Met wta, wtcb en atg gekeurde producten.


Waarom Kiezen voor Totalfix?


Met Totalfix kiest u voor zekerheid en kwaliteit. Onze ervaren specialisten zijn uitgerust met de kennis en de tools om uw kelderdichting professioneel en efficiënt uit te voeren. Wij begrijpen de impact van vochtproblemen op uw woning en gezondheid, en zetten ons volledig in om deze problemen bij de wortel aan te pakken.


Een droge kelder is niet alleen belangrijk voor de structuur van uw huis, maar ook voor uw welzijn. Met de diensten van Totalfix kunt u rekenen op een duurzame oplossing voor uw vochtproblemen, waardoor uw kelder weer een bruikbare en gezonde ruimte wordt.

Neem vandaag nog contact op met Totalfix uit Mechelen en zeg vaarwel tegen uw vochtproblemen. Uw woning verdient de beste zorg, en Totalfix staat klaar om die te bieden.23 weergaven

댓글


bottom of page