top of page
  • Totalfix

Keldermuren cementeren: de weg naar een waterdichte kelder

De kelder is vaak een vergeten ruimte in ons huis, maar met de juiste zorg kan het een waardevolle aanvulling zijn op uw leefruimte. Een waterdichte afwerking van de muren is een essentieel aspect voor het droog houden én het benutten van een kelder. Lees er hier meer over.


Keldermuren cementeren

Waarom keldermuren cementeren?

Kelders zijn gevoelig voor vochtproblemen vanwege hun ligging onder de grond. Zonder de juiste bescherming kunnen vochtproblemen, zoals waterinfiltratie en schimmelgroei, een echte nachtmerrie worden. Het cementeren van keldermuren is een effectieve methode om deze problemen aan te pakken én te voorkomen. Het vormt een waterdichte barrière die de muren beschermt tegen vocht en het binnendringen van water.


Hoe gaat het cementeren van een keldermuur in zijn werk?

Ons proces begint met een grondige inspectie van uw keldermuren. Dit stelt ons in staat om de omvang van eventuele schade en de noodzaak van cementering vast te stellen.

Voordat we beginnen met cementeren, zorgen we ervoor dat de muren schoon en vrij van losse deeltjes zijn. We herstellen eventuele scheuren en zorgen voor een glad oppervlak. Een speciale primer wordt dan aangebracht om de hechting van de cementpleister te optimaliseren.


Onze vakmensen brengen daarna een cementpleister op de muren aan. Deze pleister is samengesteld om waterdicht te zijn en vormt een sterke beschermenlaag.

Na het aanbrengen van de pleister laten we deze voldoende drogen en uitharden om ervoor te zorgen dat de waterdichtheid volledig wordt gegarandeerd. Na het drogen, voeren we eventuele extra afwerkingen uit en zorgen we ervoor dat de keldermuren er netjes en verzorgd uitzien.


De voordelen van keldermuren cementeren

Overweegt u om uw keldermuren te laten cementeren? Dat begrijpen we bij Totalfix als familiebedrijf maar al te goed. We zetten de 3 voornaamste voordelen nog even op een rij.

  1. Waterdichtheid: onze pleister op cementbasis is speciaal ontworpen om keldermuren volledig waterdicht te maken, waardoor water en vocht geen kans meer krijgen.

  2. Duurzaamheid: onze oplossing gaat lang mee, waardoor uw kelder “futureproof” is en u nog lang van een vochtvrije ruimte kan genieten.

  3. Professioneel vakmanschap: onze ervaren vakmensen zorgen voor een nauwkeurige en hoogwaardige toepassing van de cementpleister, waardoor u voor dit project op beide oren kan slapen.

  4. Maak van uw kelder een bruikbare ruimte. Het is een waardevolle aanwinst voor elke huis. Het biedt extra opslagruimte of kan worden omgevormd tot een comfortabele leefruimte.


Totalfix staat voor u klaar

Totalfix staat klaar om u te helpen bij het realiseren van een leefbare kelder. Benieuwd naar de kostprijs en timing van uw project? Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie en een gratis offerte. Wij begeleiden u met plezier naar een gezonde woning en kelder vrij van vochtproblemen!
72 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page