top of page
  • Totalfix

Waterput coaten: duurzame bescherming voor schoon water

Tegenwoordig hebben steeds meer woningen een eigen regenwaterput. De toegang tot schoon en betrouwbaar water is van onschatbare waarde. Om de levensduur van een waterput te verlengen en de waterkwaliteit te waarborgen, kan het coaten van de waterput een verstandige keuze zijn. In deze blogpost zetten we de voordelen van het coaten van een waterput op een rij en lichten we toe hoe dit proces in zijn werk gaat.

waterput coaten

Waarom zou u uw waterput coaten?


Waterputten zijn vaak onderhevig aan onder andere de gevolgen van watercorrosie. Zonder de juiste bescherming kunnen de putmuren beschadigd raken, denk aan lekkages, scheuren en barsten.
Het coaten van een waterput zorgt voor:

  • Bescherming tegen corrosie: de coating vormt een barrière tussen het water en de putmuren, waardoor corrosie wordt voorkomen.

  • Verbeterde waterkwaliteit: het voorkomt het insijpelen van ongewenste stoffen in het water, wat resulteert in schoner water.

  • Langere levensduur: door de put te coaten, voorkomt u lekkage en verlengt u de levensduur van de waterput en minimaliseert u onderhoudskosten.


Hoe gaat het coaten van een waterput in zijn werk?

Het coaten van een waterput is een grondig proces dat deskundigheid vereist. Hier is een overzicht van de stappen:

  1. Inspectie: we starten met een inspectie van de waterput om de huidige staat en eventuele barsten of lekken vast te stellen.

  2. Reiniging: we reinigen de put grondig om alle onzuiverheden en corrosie te verwijderen.

  3. Coaten: we plaatsen 2 lagen van een flexibele coating op rubber-polymeerbasis. Dit zorgt voor een beschermende laag op de muren van de waterput.

  4. Droogtijd: de coating krijgt voldoende tijd om te drogen en uit te harden, zodat de waterput volledig beschermd is.

Het coaten van een waterput is een investering in de veiligheid en betrouwbaarheid van uw watervoorziening.Totalfix, uw betrouwbare partner in vochtbestrijding, staat klaar om je te helpen bij het coaten van je waterput. Neem contact met ons op voor meer informatie en een gratis offerte.
36 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page