top of page
  • Michaël Mispelters

Betonrot op je terras? Zo los je dat op!

Beton is alom bekend om zijn kracht en duurzaamheid, waardoor het vaak wordt gebruikt voor terrassen, balkons en andere bouwprojecten. Echter, na verloop van tijd kan zelfs het sterkste beton verzwakken door verschillende factoren, zoals constructiefouten, vochtinfiltratie, en temperatuurschommelingen. Deze verzwakking kan leiden tot scheuren, barsten en zelfs betonrot, wat ernstige schade kan veroorzaken aan uw eigendom. Gelukkig biedt Totalfix uit Mechelen de expertise om deze problemen aan te pakken.


Betonrot op een terras

Tekenen van Betonrot


Het is belangrijk om op te letten voor tekenen van betonrot, zoals afbrokkelend beton op uw terras, balkon of dakrand. Deze afbrokkeling kan wijzen op roestvorming in de bewapening van het beton, wat uiteindelijk leidt tot barsten en betonrot. Wanneer vocht, lucht en zout het betonijzer bereiken, ontstaan de ideale omstandigheden voor betonrot.


Oorzaken en Gevolgen van Betonrot

Betonrot kan veroorzaakt worden door verschillende factoren, waaronder vochtinfiltratie en roestvorming in de bewapening. De gevolgen kunnen aanzienlijk zijn, variërend van esthetische schade tot structurele problemen. Het negeren van betonrot kan leiden tot ernstige schade aan de integriteit van uw gebouw, met mogelijke veiligheidsrisico's voor voorbijgangers.


Oplossingen voor Betonrot


In plaats van alles af te breken, biedt Totalfix doeltreffende oplossingen voor betonproblemen, inclusief betonrot.


  • Volledig wegkappen van de beton op het beschadigde gedeelte zodat enkel de bewapening blijft.

  • Bewapening rondom rond primeren met de PC S Protect 2K (2 maal met 30 minuten tussen).

  • Primeren van de achtergrond met PC S Protect 2K.

  • Uitvullen (reconstrueren) met Betofix R4 tot op 3 mm van de eindpas.

  • Egaliseren met de Betofix R2 (kan uitgevlakt worden tot op nul).

 

Waarom Totalfix?


Totalfix, gevestigd in Mechelen, is dé expert op het gebied van betonherstellingen. Met onze uitgebreide ervaring en expertise kunnen wij betonproblemen effectief aanpakken en uw terras of balkon duurzaam herstellen. Neem vandaag nog contact met ons op voor een oplossing op maat en geniet weer van een veilige en esthetisch aantrekkelijke buitenruimte.9 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page