top of page
  • Totalfix

Hoe houdt u vocht buiten?

Bijgewerkt op: 13 dec. 2022

Hoge luchtvochtigheid is ongezond

Vocht in huis. Iedereen krijgt er wel eens mee te maken. Zeker ’s winters, wanneer de centrale verwarming kan zorgen voor de vorming van condensatie op koudere oppervlakken, zoals ramen, vloeren en stenen ondergronden. Hoge luchtvochtigheid heeft niet alleen zware gevolgen voor uw woning, maar mogelijk ook voor uw gezondheid. Zo kan schimmel voor astma zorgen. De experten van Totalfix zetten daarom enkele handige tips op een rijtje om vocht buitenshuis te houden.


Handige tips om vocht buiten te houden


Overmatig vocht in uw woning kent heel wat verschillende oorzaken. Zo kan het gaan om problemen met vocht dat optrekt vanuit de funderingen en de spouwmuren. Het is ook goed mogelijk dat u te maken heeft met een lekkage. Gelukkig kunnen wij genoeg doen om vochtproblemen vaarwel te zeggen!


· Houd de binnentemperatuur constant met een D-ventilatiesysteem. Verluchten wordt vaak aangehaald als een goede tip tegen vochtproblemen, maar zo simpel ligt het niet. Bij het openen van de ramen kan ook vochtige lucht binnenkomen. Vochtige lucht is bovendien moeilijk warm te krijgen. Een D-ventilatiesysteem is de meest efficiënte en energiezuinige oplossing, want het werkt met warmteterugwinning. Hierdoor krijgt u een hoog rendement in huis met luchttoevoer en -afvoer via dezelfde unit. Condensatievocht wordt dus een halt toegeroepen.


· Laat uw muren injecteren. Opstijgend vocht kan behandeld worden met injectiegel in de muur. De gel blijft op zijn plaats, zo vloeit er niks weg door scheuren of gaten. Na een tijd vormt de gel een ondoordringbare laag die voorgoed vaarwel zegt tegen vocht. Heeft u last van vocht in de kelder? Totalfix maakt uw kelder volledig waterdicht.


Totalfix Vochtbestrijding in Mechelen is de aangewezen partner bij vochtproblemen. Contacteer ons gerust voor meer informatie of analyse bij u ter plaatse!
Recente blogposts

Alles weergeven

ความคิดเห็น


bottom of page