top of page
  • Michaël Mispelters

Hoe werkt het injecteren van muren?

Het injecteren van muren is een methode om lekkages in een muur te repareren zonder dat de muur opengebroken hoeft te worden. Hierbij wordt een speciaal soort gel tegen opstijgend vocht via kleine gaatjes in de muur ingespoten. De gel vult dan de binnenkant op en maakt zo de muur weer waterdicht. Deze methode is minder ingrijpend dan het openbreken van de muur en kan vaak sneller en goedkoper worden uitgevoerd.

Er zijn verschillende voordelen aan het injecteren van muren:

  • Het is een minder ingrijpende methode dan het openbreken van een muur, omdat er geen grote ingrepen in de muur hoeven te worden gedaan.

  • Het kan vaak sneller worden uitgevoerd dan het openbreken van een muur en herstelwerkzaamheden, omdat er geen grote hoeveelheid afval hoeft te worden afgevoerd en er geen nieuwe materialen hoeven te worden aangebracht.

  • Het kan goedkoper zijn dan het openbreken van een muur en herstelwerkzaamheden, omdat er geen nieuwe materialen hoeven te worden aangebracht en er minder arbeid nodig is.

Houdt wel in het achterhoofd dat deze methode niet geschikt is voor alle soorten lekkages, en soms is het noodzakelijk om de muur open te breken om een compleet beeld te krijgen van de schade en de juiste reparatie uit te voeren.


Meer info?


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page