top of page
  • Michaël Mispelters

Tips & tricks van Totalfix: (Ver)bouw je? Cementeer dan zeker je kelder!

Bij het plannen van een bouw- of verbouwingsproject is het van essentieel belang om niet alleen aandacht te besteden aan wat zichtbaar is, maar ook aan de fundering van je woning - je kelder. Het belang van een solide, waterdichte kelder kan niet genoeg benadrukt worden. Totalfix, jouw partner in bouw- en renovatiewerken, met een rijke ervaring in kelderrenovaties, benadrukt de noodzaak van professionele cementering van je kelder.


Waarom een professional inschakelen voor je kelder?


Het cementeren van een kelder vereist specifieke kennis en vaardigheden om te zorgen voor waterdichtheid, structurele integriteit, en de preventie van vocht en schimmel. Totalfix in Mechelen beschikt over de expertise en het gereedschap om deze klus efficiënt en effectief te klaren. Een professional inschakelen betekent kiezen voor gemoedsrust, wetende dat je kelder bestand zal zijn tegen de tand des tijds.


De expertise van Totalfix


Diagnose en Planning

Totalfix experts beginnen met een grondige diagnose van de huidige staat van je kelder. Ze identificeren potentiële probleemgebieden en maken een plan op maat om je kelder niet alleen te cementeren maar ook te transformeren in een droge, veilige ruimte.


Gebruik van Gespecialiseerde Materialen

In een vochtige kelder zijn er meestal 3 problemen aanwezig: waterdruk, vocht in de muren en aanwezige zouten.


Om dit probleem volledig op te lossen is volgende procedure aangewezen:

  • Verwijderen van de bestaande cementering (enkel wanneer deze nog te vast hangt kan ze behouden blijven) en/of verflagen.

  • Zuiver maken van de ondergrond (met borstel + verwijderen van loshangende voegen), deze moet draagkrachtig zijn.

  • Plaatsen van 1 laag Kiesol als grondering : dit is een vloeibaar product dat makkelijk kan aangebracht worden met bv. een Gloria-spuit. De functie van deze laag is 3-ledig nl : het verkiezelen (uitharden) van de ondergrond; het plaatsen van een eerste waterdichting en het maken van een hechtbrug voor de volgende lagen.

  • Plaatsen van 1 laag WP Sulfatex : te plaatsen als een slurry (mortelpap) met een blokborstel. Deze laag zorgt voor de blokkering van de zouten en is tevens ook waterdicht.

  • Plaatsen van de kimnaad met WP Top basic.

  • Plaatsen van 2 lagen WP Top Basic : totale laagdikte van de 2 lagen +/- 1,5 cm vers in vers aan te brengen met de spachtel. Deze lagen zijn de druklagen die de aanwezig waterdruk opvangen en vormen een derde waterdichting.

 

Deze behandeling vormt een totaalsysteem dat een oplossing bied voor de 3 aanwezige problemen.


Professionele Toepassing

Ons team zorgt voor een vakkundige toepassing, met aandacht voor elk detail. Van voorbereiding tot de uiteindelijke afwerking, elke stap wordt met precisie uitgevoerd om een optimaal resultaat te garanderen.


Duurzaamheid en Garantie

Een professioneel gecementeerde kelder door Totalfix betekent dat je investeert in de duurzaamheid van je huis. Wij bieden garantie op ons werk, zodat je verzekerd bent van kwaliteit op lange termijn.


Waarom kiezen voor Totalfix?


Het inschakelen van Totalfix voor het cementeren van je kelder in Mechelen betekent vertrouwen op een team dat staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid en klanttevredenheid. Wij begrijpen dat elke kelder uniek is en bieden daarom oplossingen op maat die voldoen aan jouw specifieke behoeften.


  • Expertise: Onze jarenlange ervaring garandeert dat jouw kelderproject in goede handen is.

  • Kwaliteitsmaterialen: We gebruiken alleen de beste materialen voor langdurige bescherming.

  • Klanttevredenheid: Jouw tevredenheid staat bij ons voorop. We werken nauw met je samen van start tot finish.


Conclusie


Een stevige, waterdichte kelder is essentieel voor de integriteit van je woning. Hoewel het misschien verleidelijk is om dit zelf aan te pakken, onderstreept Totalfix het belang van het inschakelen van professionals voor een gegarandeerd succesvol resultaat. Met Totalfix in Mechelen kies je voor expertise, kwaliteit en een zorgeloze ervaring. Neem vandaag nog contact met ons op om jouw kelderproject te bespreken.


Bescherm de fundering van je huis met de hulp van Totalfix. Neem contact op voor een vrijblijvende offerte en laat ons je helpen bij het realiseren van een droge, veilige en duurzame kelder. Jouw huis verdient het beste - kies voor de expertise van Totalfix.
21 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page