top of page
  • Michaël Mispelters

Totalfix is trotse partner van Extreme Makeover Vlaanderen op Play 4

Bijgewerkt op: 26 sep. 2023


vochtbestrijding door totalfix bij extreme makeover vlaanderen

Extreme Makeover Vlaanderen op Play 4 heeft zich gevestigd als dé referentie wanneer het gaat om indrukwekkende woningtransformaties. Binnen dit programma krijgen huizen in slechts enkele dagen een volledige metamorfose, waardoor gezinnen hun droomwoning krijgen dankzij de inzet van diverse vakmensen.


Maar wat is "Extreme Makeover Vlaanderen" precies? Het is een programma waarbij woningen, vaak met een grote emotionele waarde, worden omgetoverd tot de droomwoning van hun bewoners, en dit in een recordtijd.


In een recente aflevering werd de expertise van Totalfix, een vooraanstaande specialist in vochtbestrijding, ingeschakeld. Vochtproblemen, vooral opstijgend vocht, zijn een nachtmerrie voor veel huiseigenaren. Het kan niet alleen de structuur van de woning schaden, maar het kan ook gezondheidsrisico's voor de bewoners met zich meebrengen.

Totalfix heeft voor dit project een uitgebreid proces toegepast om deze vochtproblemen effectief aan te pakken:

  • Afkappen van de bepleistering: De eerste stap was het verwijderen van de bepleistering tot een hoogte van 1 meter. Dit om de muur voor te bereiden op de daaropvolgende stappen.

  • Boorgaten voorzien: Er werden gaten van 14 mm diameter geboord, waarbij de diepte 2 cm minder is dan de dikte van de muur. Deze gaten werden elke 7 - 10 cm aangebracht, net boven de pas van de vloer.

  • Reiniging: Het is essentieel dat de boorgaten vrij zijn van stof en puin om de behandeling effectief te maken. Hiervoor werden ze grondig gereinigd met een stofzuiger of compressor.

  • Injecteren: De volgende stap was het aanbrengen van een speciale injectiecrème, een kerncomponent in de strijd tegen opstijgend vocht.

  • Afdichting: Na de injectie werden de gaten afgedicht met snelcement voor een solide afsluiting.

  • Plaatsing van SNC-folie: Ter voorkoming van toekomstige vocht- en zoutproblemen werd deze folie, ook bekend als membraan of zoutvlies, aangebracht.

Mede dankzij de professionele aanpak van Totalfix kunnen de gelukkige bewoners van de gerenoveerde woning nu in een vochtvrije en gezonde omgeving wonen. En wij bij Totalfix zijn zeer trots om deel uit te maken van de eerste aflevering Extreme Makeover Vlaanderen.80 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page