top of page
  • Totalfix

Waarom een gevel impregneren?

Wat is gevelimpregnatie?


Om uw gevel te beschermen tegen indringend vocht en verontreiniging, kunt u ze laten behandelen met een waterafstotende vloeistof. Deze dringt tot diep in de gevelstenen en laat een beschermlaag achter op de oppervlakte zodat vocht geen kans meer maakt. Dit proces heet impregneren, ofwel hydrofoberen, en wordt het best uitgevoerd door specialisten. Impregnatie is niet te verwarren met injectie, wat optrekkend vocht uit de grond tegenhoudt met behuld van een diepe injectie in de muren zodat het vocht geblokkeerd wordt.Wanneer is impregneren mogelijk?

Vooraleer u de gevels van uw woning laat impregneren, moet u rekening houden met een aantal voorwaarden. Zo mogen de muren eerst en vooral geen schade vertonen. Barsten en verzakkingen moeten eerst hersteld worden, anders heeft het laagje waterafstotend materiaal geen zin. Ten tweede moeten de muren proper zijn. Mos, vuil en verfresten moeten verwijderd worden, zodat het product goed kan indringen. Ten laatste speelt ook het bouwmateriaal een rol. Niet elk materiaal is geschikt voor impregnatie, maar niet getreurd: Totalfix begint elk proces met een grondige inspectie van het materiaal en de staat van de stenen. Op basis daarvan kunnen de juiste werkwijze en het correcte impregneermiddel gekozen worden.


De voordelen van impregneren

Onder het motto ‘beter voorkomen dan genezen’, is het aangeraden om zo snel mogelijk een impregnatie te laten uitvoeren op uw gevels, nog voor er vuil op komt te zitten of er schade ontstaat. Zo bewaart u de nieuwstaat van het gebouw en blijven uw gevels langer in goede conditie: vocht kruipt niet in uw muren, en de muren blijven proper en zijn ook makkelijker schoon te maken. Een duurzame aanpak die u op een positive manier zal voelen in uw portemonnee! Schakel voor een impregnatie van uw gevels een vakman met ervaring in , zoals Totalfix in Mechelen, om zeker te zijn van een grondige controle van de materialen en de juiste keuze van product.


Bel Totalfix vandaag nog voor een afspraak om te evalueren of uw gevel in de huidige staat geschikt is om te impregneren!
94 weergaven

Opmerkingen


bottom of page