top of page
  • Totalfix

Wat zijn de voornaamste oorzaken van een vochtige kelder?

Bijgewerkt op: 13 dec. 2022

Misschien heb je last van een muffe geur of vochtige muren in de kelder. Of sta je er zelfs geregeld met je voeten in het water. Maar hoe kom je precies aan een vochtige kelder, en belangrijker nog, wat kan je eraan doen?


Oorzaken van een vochtige kelder

  • De afvoer van de kelder werkt niet langer optimaal, bijvoorbeeld als gevolg van een verstopping of een mechanisch defect.

  • De constante druk van het grondwater op de buitenkant van uw kelder kan leiden tot scheurtjes in de keldermuren.

  • Vergelijkbare schade kan worden opgelopen door de keldervloer, waar het kleinste gaatje of barstje al kan leiden tot water in de kelder.

  • Als jouw kelder over een raampje of opening voor ventilatie beschikt, kan het zijn dat het water via kleine openingen de kelder insijpelt.

  • Bij kelders die zijn uitgerust met een vuilwaterpomp kunnen problemen met de installatie resulteren in een vochtige kelder.

  • Verhoogde porositeit van de kimnaad, de verbinding die de keldermuren nauw aangesloten houdt op de keldervloer, kan ervoor zorgen dat grondvocht in de kelder terechtkomt.Kelderdichting als oplossing voor vochtige kelders


Vocht is een potentieel groot probleem voor jouw woning en leefcomfort, maar nog steeds iets dat door veel mensen onderschat wordt. Vochtproblemen in de kelder kunnen echter leiden tot verschillende zeer vervelende en in extreme gevallen zelfs gevaarlijke problemen, zoals vieze geurtjes, fysieke schade aan de ruimte in kwestie, en schimmelvorming. Gelukkig kan je bij een specialist als Totalfix terecht om vochtproblemen snel en effectief te verhelpen.


Wanneer er sprake is van vochtproblemen in de kelder kunnen wij voor jou een professionele kelderdichting uitvoeren, ook wel een bekuiping genoemd. Daarbij wordt het oude pleister van de muren gehaald en wordt de kimnaad blootgelegd. Daarna volgt een professionele reiniging van de ruimte en het opvullen van eventuele gaten met mortel of hars. Als afwerking worden er verschillende lagen aangebracht op de oppervlakken in kwestie ter bevordering van de bestendigheid tegen water, zuren en zouten. De laatste laag van mortel zorgt ervoor dat alles goed hecht en dat je geen last meer zal hebben van een vochtige kelder.


Vermoed je dat jouw kelder te maken heeft met vochtproblemen? Neem gerust contact met op met Totalfix om een afspraak te maken voor een gratis diagnose!

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page