top of page
  • Totalfix

Betonrot behandelen en repareren: een klus voor een vakman

Betonscheuren en betonrot kunnen grote problemen veroorzaken voor huiseigenaren en bedrijven. Betonrot leidt er immers toe dat een constructie minder sterk en stevig wordt. Het kan ook de aanleiding worden van andere vochtproblemen.

Uiteindelijk kan betonrot zorgen voor structurele schade en zelfs leiden tot het instorten van gebouwen. Het is daarom belangrijk om deze problemen zo snel mogelijk te behandelen en repareren. In deze blogpost geven we u enkele tips en adviezen.


Betonrot behandelen

Wat is betonrot?

Hoewel beton eigenlijk niet kan rotten, spreken we toch over betonrot. Betonrot verwijst naar het proces dat plaatsvindt wanneer de bewapening van beton aan het roesten is. Deze roest, of ook wel corrosie genoemd, wordt veroorzaakt door vocht en zuurstof. Die kunnen via scheurtjes en barsten in het beton het staal bereiken.Hoe herken je betonrot?

Je herkent betonrot aan bijvoorbeeld stukken die afbrokkelen van een balkon, dakrand of vloer. Maar ook aan donkere vlekken, bruine puntjes, roestplekken en scheuren en barsten. Het is een veelvoorkomend probleem bij oudere gebouwen of bij gebouwen waar de wapening van de beton niet goed uitgevoerd werd. Ook de kwaliteit van het beton speelt een rol.


De oorzaak detecteren

Is wat u opmerkt wel degelijk betonrot? Het loont de moeite om dit te diagnosticeren vooraleer het probleem aan te pakken. Wanneer er dan betonrot is vastgesteld is het belangrijk om de oorzaak van het probleem te achterhalen. Als de oorzaak van het betonrot niet wordt aangepakt, zal het probleem immers blijven terugkeren.Betonrot behandelen

Betonrot wordt liefst zo snel mogelijk aangepakt. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat er eerst en vooral maatregelen worden genomen om vocht en zuurstof buiten te houden.

Vervolgens moet het aangetaste beton worden gerepareerd of vervangen. Hiervoor werken wij bij Totalfix met betoninjecties. Een betoninjectie stopt vochtproblemen in uw beton en maakt het weer waterdicht. Hiermee gaan we repareren, beschermen en zelfs versterken in één.

Wij adviseren en informeren u graag over onze werkwijze. Contacteer ons gerust gerust en vrijblijven.


40 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page